Door het warme weer hier in Nederland, maak ik, als we niet Barbequen, steeds vaker Meditteraans eten.
Heerlijk om steeds die vakantie- sfeer te proeven ;-)
Dit recept van Souvlaki is erg geliefd hier, samen met de Tzaziki en Tomatenrijst .
Ik maak het eigenlijk altijd met kip, maar je kunt het ook met Lams of Rundvlees maken.
Ingrediënten 6 personen
- 1 kilo kip
- 1 bouillonblokje kip
- 1 rode ui
- 3 knoflookteentjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- Tijm - halve eetlepel vers, of halve theelepel gedroogd
- Oregano - eetlepel vers, of theelepel gedroogd
- Dille - halve eetlepel vers, of halve theelepel gedroogd
- versgemalen peper en zeezout
- Sate-prikkers
Voorbereiding
- Doe het bouillonblokje in een ruime pan water en breng aan de kook.
- Kook de kip voor ongeveer 15 minuten.
- Afgieten en afspoelen met koud water, en verder af laten koelen
- De sate-prikkers in water leggen om te weken.
- De rode ui in stukjes snijden
- De knoflookteentjes fijn snijden
- De kip in blokjes snijden.
- In een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, ui en de kruiden door elkaar mengen.
- De kipblokjes erdoor roeren en twee uur laten marineren in de koelkast
Bereiding
- De kipblokjes aan de sate-prikkers rijgen.
- Gril de kipspiesen ongeveer 5 minuten op een grill of rooster ze op de Bbq tot ze lichtbruin zijn.
Kali orexi :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten