Eergisteren heb ik dit recept van Chinese 5 kruiden speklapjes , voor het eerst gemaakt.
We aten het samen met Bami Goreng en vroegen ons af hoeveel vingers een mens eigenlijk heeft ?!
Kortom, het smaakte echt heeeerlijk :-)
Ingrediënten 5 personen
- 1 kilo speklappen
- olie
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 e lichte Chinese sojasaus
- 1-2 t donker Chinese sojasaus
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 e lichte Chinese sojasaus
- 1-2 t donker Chinese sojasaus
* bij gebrek aan lichte sojasaus gebruikte ik 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel
ketjap asin *
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 hele
ster-anijs
- 1 theelepel Chinese 5 kruiden
- 1 lente ui
- 1 theelepel Chinese 5 kruiden
- 1 lente ui
Voorbereiding
- Snijd de speklapjes in drie stukken, breng deze in een pan water aan de kook, en kook voor
ongeveer vijf minuten.
- Vang het kookvocht op, spoel de speklapjes af met koud water en laat ze goed uitlekken
- Snijd de uien in kleine stukjes
- Snijd de knoflook fijn
Bereiding
- Bak de in een koekepan in hun eigen vet rondom bruin
- Neem de speklapjes uit de koekepan en leg ze in een stoofpan
- Bak in het overgebleven vet de uien en knoflook bruin.
- Voeg de ketjap, soja en oestersaus toe.
- Voeg de suiker, de Chinese vijf kruiden en ongeveer 250 ml kookvocht toe en breng het geheel
aan de kook.
- Giet de saus over de speklapjes in de stoofpan, de speklapjes moeten onder staan, desgewenst nog
wat kookvocht toevoegen, en voeg de twee ster-anijs toe.
- 1 a 1 uur laten stoven, de saus desgewenst wat binden met allesbinder
- De lente ui in schuine plakjes snijden en ter garnering over het vlees verdelen
* mànmàn chi oftewel eet smakelijk *
Geen opmerkingen:
Een reactie posten