Heerlijk gevulde Meditteraanse paprika's...
Recept is ontstaan door Mixen en Matchen, en combineert erg lekker met de Tomatenrijst ....
Ingrediënten 6 personen
- Saus ;
- Blikje tomatenblokjes
- pakje Tomato Frito
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Griekse/ Italiaanse kruiden
- peper/zout
- Paprika's ;
- 1 kilo rundergehakt
- 3 paprika stoplichten
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- bakje champignons
- plak Feta
- Geraspte kaas
- Peterselie
- Olijf-olie
- Griekse/ Italiaanse kruiden
- Peper/zout
Voorbereiding
- Saus ;
- Knoflook fijnsnijden
- Ui klein snijden
- In een ovenschaal de tomatenblokjes, Tomato Frito, ui en knoflook mengen met de kruiden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Paprika's ;
- Champignons in plakjes snijden
- Ui in stukjes snijden
- Knoflookteentjes fijnsnijden
- Feta in hele kleine blokjes snijden
- De deksels van de paprika's snijden en de zaadlijsten verwijderen
- De paprika's in de saus in de ovenschaal zetten
Bereiding
- De ui en de knoflook in flink olijf-olie glazig bakken
- De champignons toevoegen en lichtbruin bakken
- Het gehakt en de kruiden erbij, en het gehakt rul bakken
- Pan van het vuur nemen, en de Feta door het gehaktmengsel roeren.
- De paprika's vullen met het gehaktmengsel
- Bestrooien met geraspte kaas
- De dekseltjes erop zetten en besprenkelen met olijf-olie.
- Ongeveer 50 minuten op 200 graden
Eet smakelijk :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten