zondag 25 mei 2014

Recept Grieks gehaktbrood



Dit gehaktbrood recept heb ik gekregen van een bevriende Rhodonees.
Wij eten het "gewoon" met gebakken aardappeltjes en sla, enne wat over is, gaat de volgende dag lekker op een broodje :-)
 

Ingredi├źnten voor 6 personen
 
- 7 eieren
- kilo half om half gehakt
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- bakje champignons
- pakje tomato frito
- 1 boullionblokje
- peper - zout - Italiaanse kruiden
- olijfolie
 
Voorbereiding
 
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en snipper de rode ui.
  Bak ze in wat olijfolie.
- Snijd het knoflookteentje fijn
- Kook ondertussen 5 eieren hard
 
Bereidingswijze
 
- Meng het gehakt met het champignons,ui, paprika mengsel., twee eieren, 1/3 van het pakje  tomato-frito, het fijngesneden knoflookteentje en het paneermeel.
  Voeg naar smaak peper - zout en Italiaanse kruiden toe.

- Verwarm ondertussen de rest van de tomaten frito met het verkruimelde boullionblokje.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.

- Leg het gehakt op een vel bakpapier en druk het tot een rechthoek. (zie foto)
  Leg de 5 gekookte eieren boven op het gehakt, en vouw het gehakt dicht.
  De naadjes enz. dichtdrukken.
  Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en giet de tomaten frito erover.
  Ongeveer 50 a 60 minuten in de oven op 200 graden.

  Kali orexi :-)


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten