vrijdag 23 mei 2014

Recept Asperges met varkenshaas uit de oven



Waar ik tot voor kort nog nooit "echte" asperges had gegeten, en vriendlief ze ook niet "je van het" vond, zijn wij nu helemaal verslaafd aan het witte goud :-)
Dit gerecht aten we gisteren, het hartige van het ontbijtspek en de saus, tegenover het romige, zoetige van de asperges, echt HEERLIJK !!!
 
 
 
IngrediĆ«nten voor 4 personen
- 12 witte asperges
- klontje boter
- zout / peper
- beetje suiker
- 12 plakjes ontbijtspek
- 600 gram varkenshaas
- klontje croma
- klontje kruidenboter
- 2 zakjes Hollandaise saus
- boter
- 200 gr. creme fraiche
- peterselie
- kervel
- bieslook
- houten sate prikkers
 
Bereiding
 
- Verwarm de oven voor op 200 graden
 
- Schil de asperges en kook de asperges in 500 ml water met wat zout, theelepeltje suiker en een kontje boter in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
Wikkel een plakje ontbijtspek om drie asperges, zet het spek vast met een sate-prikker.

- Snijd de varkenshaas in 8 plakken.
Verhit het klontje croma en het klontje kruidenboter in een koekenpan tot ze goed bruin zijn.
Bak de varkenshaas hierin snel rondom, maak op smaak met zout en peper.
Leg de varkenshaas in een ingevette ovenschaal.
 


- Bak de asperger-pakjes rondom in het overgebleven braadvocht.



 Leg de asperges op de varkenshaas en verwijder de sate-prikkers.

- Maak de saus volgens de verpakking, gebruik het kookvocht van de asperges en vul eventueel aan met water.
Roer de hoeveelheid boter die de verpakking aangeeft door de saus, en neem de pan van het vuur als de boter gesmolten is.
Roer de creme fraiche, kervel, peterselie en bieslook door de saus.
Giet de saus over de varkenshaas en asperger-pakjes.
 
Bak de schotel in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuutjes.



Lekker met aardappel puree of gebakken aardappeltjes.....
 
Eet smakelijk !!!
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten