woensdag 11 juni 2014

Recept gevulde paprika met gehakt en Feta

 
Heerlijk gevulde Meditteraanse paprika's...
Recept is ontstaan door Mixen en Matchen, en combineert erg lekker met de Tomatenrijst ....
 


 
 
Ingrediënten 6 personen
 
- Saus ;
 
- Blikje tomatenblokjes
- pakje Tomato Frito
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Griekse/ Italiaanse kruiden
- peper/zout
 
- Paprika's ;
 
- 1 kilo rundergehakt
- 3 paprika stoplichten
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- bakje champignons
- plak Feta
- Geraspte kaas
- Peterselie
- Olijf-olie
- Griekse/ Italiaanse kruiden
- Peper/zout
 
Voorbereiding
 
- Saus ;
- Knoflook fijnsnijden
- Ui klein snijden
- In een ovenschaal de tomatenblokjes, Tomato Frito, ui en knoflook mengen met de kruiden.
 
- Oven voorverwarmen op 200 graden
 
- Paprika's ;
- Champignons in plakjes snijden
- Ui in stukjes snijden
- Knoflookteentjes fijnsnijden
- Feta in hele kleine blokjes snijden
- De deksels van de paprika's snijden en de zaadlijsten verwijderen
- De paprika's in de saus in de ovenschaal zetten
 
Bereiding
 
- De ui en de knoflook in flink olijf-olie glazig bakken
- De champignons toevoegen en lichtbruin bakken
- Het gehakt en de kruiden erbij, en het gehakt rul bakken
 
- Pan van het vuur nemen, en de Feta door het gehaktmengsel roeren.
- De paprika's vullen met het gehaktmengsel
- Bestrooien met geraspte kaas
- De dekseltjes erop zetten en besprenkelen met olijf-olie.
 
- Ongeveer 50 minuten op 200 graden
 
 
 
Eet smakelijk :-)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten