woensdag 11 juni 2014

Recept Forel van de BBQ

 
Simpel, maar heerlijk gerechtje-)
Ik had diepvries Regenboogforel bij de Lidl vandaan, en deze een dag van te voren laten ontdooien in de koelkast.
De Forellen zijn al schoongemaakt, hoewel de smaak heerlijk is, vind ik de hoeveelheid graatjes toch tegenvallen.
De volgende keer neem ik daarom Forel bij de visboer....
 
 
 
 
 
Ingrediënten
 
- Forel
- kruidenboter
- 1 citroen
- 1 bos ui
- Peterselie
- tijm
- Peper/zout/paprikapoeder
- olijf olie
- aluminiumfolie met de glimmende kant boven
 
Voorbereiding
 
- Snijd de citroen in plakken
- Snijd het bosuitje in ringetjes
- Snijd de kruidenboter in plakjes
- Wrijf de Forel in met peper/zout/paprikapoeder (bij de Lidl zit er een zakje kruiden bij de Forel)
 
 
 
 
Bereiding
 
- Stop wat plakjes kruidenboter in de buikholte van de Forel
- Giet een scheutje olijfolie op een stuk aluminiumfolie en leg de Forel op de olijfolie
- Beleg de Forel met schijfjes citroen en wat stukjes kruidenboter
- Bestrooi met wat tijm, peterselie en de bosui
- Vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketje
 
Ongeveer 20 minuten op de BBQ (of in de oven)
 
* Eet smakelijk *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten