Zondag hebben we tussen de middag heerlijk gevuld stokbrood gegeten.
Het recept had ik van zo'n kaartje bij de Lidl vandaan, en behalve Brie, gebruikte ik ook Rambol.
Het stokbrood met Rambol gevuld was hier veruit favoriet, Brie is lekker, maar dan op een toastje of gewoon op een plakje stokbrood.
Maarrrr smaken verschillen natuurlijk ;-)
Hier het recept
Stokbrood gevuld met Champignons, Brie en Rambol voor vier personen
- 2 afbak stokbroden
- klein potje creme fraiche
- stuk Brie
- stuk Rambol
- 2 el walnoten
- bakje champignons
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- Rucola
- Olijfolie
- Versgemalen peper en zout
- Verwarm de oven voor en bak de stokbroden af zoals op de verpakking staat.
Snijd de stokbroden in de lengte doormidden, en hol de onderste helft uit, door het broodkruim
eruit te halen.
- Snijd de ui en de knoflook fijn, en de champignons in plakjes.
Bak bruin in de olijfolie
Voeg de creme fraiche toe, en peper en zout naar smaak en laat 2 minuutjes pruttelen.
- Hak de walnoten fijn en rooster ze in een droge koekepan.
- Verwarm de oven op de grillstand op 220 graden.
Vul de stokbroden met het champignon mengsel.
Snijd de Brie en de Rambol in plakjes en beleg 1 stokbrood met Brie, en de andere met Rambol.
- Plaats de stokbroden onder de grill, tot de Brie smelt (ongeveer 5 minuutjes)
Beleg de stokbroden met wat Rucola en bestrooi met walnoten.
Plaats de bovenkant op de stokbroden.
Eet smakelijk !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten